Павло Табаков - Бравіссімо!!!
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Бравіссімо!!! » Українська музика » Популярна музика » Павло Табаков
Павло Табаков
yuliya261280Дата: Неділя, 23.05.2010, 19:35 | Повідомлення # 1
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 164
Репутація: 0
Статус: Offline
Табаков співав Паваротті, Синатру, Меркюрі...

За майже п’ять років сольної кар’єри Павло Табаков дав у рідному Львові п’ятий концерт.
Від часу різдвяних «сольників» співака «Переплетені долі» не минуло й півроку, а галицька публіка мала змогу оцінити його нову програму – «Світові хіти». Її переможець телепроекту «Шанс» презентував на сцені Львівського національного театру опери та балету ім. С. Крушельницької. «Наживо» у супроводі симфонічного оркестру відспівав два двогодинні концерти, чим вкотре продемонстрував публіці потужність свого голосу – у три октави.

«У програмі, яку склав, є що поспівати», – хвилювався Павло Табаков, готуючи «Світові хіти». Ще б – серед двох десятків музичних творів співак виконував знамениті на увесь світ пісні із репертуарів Лучано Паваротті, Андреа Бочеллі, Френка Синатри, Хосе Каррераса, Елтона Джона, Queen, а також хіти із мюзиклів «Привид опери» і Notre Dame de Paris. Далеко не кожному вокалістові під силу «витягнути» таку потужну програму. Та ще й у супроводі Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під диригуванням Айдара Торибаєва. Варто зауважити, що оркестр не ховався в оркестровій ямі, а розмістився на сцені. А до оркестрантів доєдналася і група музикантів, яка працює з Табаковим.

«Драйву» у підготовку концертів додавав і той факт, що до середини квітня Табаков разом із чоловічим гуртом «Орфей» змагалися у другому сезоні популярного телепроекту «Україна має талант!». Хлопці дійшли до півфіналу. Для подальшої участі у шоу їм забракло глядацьких голосів. «Мабуть, таки усе, що не робиться, – на краще, – не надто засмутився вильоту із рейтингового проекту Павло. – У мене зате з’явився час належно підготуватися до презентації «Світових хітів», а «Орфей» зі спокійною душею поїхав на гастролі до Франції. А Україна гурт і так побачила! Нарешті...».

Голосистому Табакову однаково під силу співати і академічну класику, зокрема неаполітанські пісні, і «класику» рок-н-ролу. Недарма попурі із пісень групи Queen, які співак виконував, сівши за свій білий рояль, зірвали овації залу. Таке виконання припало б до душі самому Фредді Меркюрі. Наступну композицію – ліричну Your Song з репертуару Елтона Джона – Табаков присвятив своїй дівчині, яка тут же віддячила коханому букетом троянд.

Вільно володіючи англійською та французькою, співак легко переходив із мови на мову – додавши до програми також пісні італійською і навіть іспанською. Прозвучала й одна україномовна композиція – хіт із репертуару самого Табакова «Тільки ти моя». «Це поки що не світовий хіт, але хтозна, яка доля чекає цю пісню у майбутньому», – жартував Павло. Принаймні, уже зараз усе більше молодят танцюють під цю композицію свій перший весільний танець.

Жартівливих моментів поважному та елегантному музичному вечору додавав ведучий – знаний галицький шоумен Доцик. А вишуканості – зіркові гості концерту: переможниця телепроекту «Шанс» Олеся Киричук і його фіналістка Марія Собко, яка поступилася Alyosha правом представляти Україну на «Євробаченні-2010» в Осло. «Павло Табаков – людина, яка надихає, – не стрималася від компліменту на адресу свого колеги Маша. – Дивлюсь, як він працює, – і аж дух захоплює». Обидві співачки порадували публіку своїми потужними голосами. А в дуетах із Табаковим усі виконавці розкрилися ще й як актори. Особливо при виконанні знаменитої пісні із мюзиклу британського композитора Ендрю Ллойда Веббера «Привид опери»: Табаков, одягнувши маску, став українським Майклом Кроуфордом, а Киричук – Сарою Брайтман.

Двох десятків світових хітів вибагливій публіці виявилося замало – присутні стоячи аплодували доти, доки Табаков і його зіркові подружки під звуки симфонічного оркестру не вийшли «на біс».

http://www.wz.lviv.ua/pages.php?ac=arch&atid=82828

 
yuliya261280Дата: Неділя, 23.05.2010, 19:46 | Повідомлення # 2
Полковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 164
Репутація: 0
Статус: Offline
Без творчої свободи я не був би в шоу-бізнесі взагалі
Небагатьом виконавцям, “засвітившись” на телеекрані навіть у такому популярному телешоу, як “Шанс”, удається залишитись у шоу-бізнесі, при цьому не зрадивши собі, власним музичним смакам і життєвим принципам. Львів’янин Павло Табаков є одним із небагатьох співаків, кому вдалося поєднати, здавалося б, непоєднуване: популярність і повну творчу свободу. Його сольна кар’єра триває п’ятий рік, і стільки ж часу він торкає душі слухачів неповторними барвами свого голосу (у три октави!), глибиною виконавської філософії та непідробною щирістю.
На рахунку львівського співака – три різножанрові альбоми, сольні концерти на львівській і київській сценах, участь у благодійних акціях, а за плечима – академічна музична освіта та робота у вокальних колективах “Менестрелі” й “Орфей”. Саме з останнім Павло Табаков нещодавно взяв участь у популярному телевізійному шоу “Україна має талант”. І хоч прорватися у фінал “орфеївцям” не вдалося, любов глядачів вони здобули. Саме з участі вокального ансамблю в “Талантах” розпочалася наша розмова з Павлом Табаковим.

– Чи задоволені ви виступом “Орфея” на шоу? Як вважаєте, що завадило колективу пройти до наступного туру?

– Насправді виступом ми задоволені. Завдяки проекту колектив дуже виріс. Почали ставити хореографічні композиції, чого в десятирічній історії ансамблю ніколи не було, отримали уроки сценічної майстерності. Щодо мінусів, то найбільше не сподобався звук у прямому ефірі. Звук сильно підвів. Це вплинуло на те, що шоу покинули не тільки ми, а й сестри Петрик, які мені особисто дуже сподобалися.

– Після вашого виступу член журі Влад Яма зауважив, що, можливо, замість класики варто було б заспівати щось сучасне…

– Розумію, що мав на увазі Влад. Але журі бачить тільки те, що учасники показують на сцені, всієї “кухні” судді не знають. Для півфіналу ми підготували п’ять зовсім різних аранжувань. Музичний редактор СТБ обрав саме цей номер. На жаль, останнє слово було не за нами. Хоча чудово розумію, що кожен виступ підлаштовують під вимоги телебачення.

– Ви говорили, що берете участь в “Україна має талант” для того, щоб про “Орфей” почули в рідній країні. Батьківщина вас побачила і полюбила, тож можна стверджувати, що мети досягнуто?

– Участь у цьому проекті для колективу – беззаперечний плюс. Пішов на шоу тільки заради “Орфея”. Хлопці сказали: “Хочемо брати участь у шоу. Допоможеш”? Я прийшов і допоміг. Зробив усе, що потрібно: написав аранжування, виступив разом з ансамблем на сцені. Мети досягнуто. Колектив побачили в Україні. І це головне. Як “Орфей” далі розвиватиметься, залежить тільки від нього.

– Чим “живете” нині?

– 6 травня львів’яни матимуть нагоду піти на концерт, присвячений Дню міста. Готую сольну програму з великим симфонічним оркестром, виконуватиму класичні твори з репертуару Паваротті, Каррераса, Домінго, різні варіанти світових відомих мюзиклів. Серед запрошених гостей – учасники “Шансу” Олеся Киричук, Маша Собко, оперний співак Godo’. Такий-от подарунок рідному місту.

– Працюючи з “Орфеєм”, ви об’їздили майже всю Європу. Чи думали виступити на Заході із сольною програмою?

– Така думка, звичайно, є і пропозиції також. Працюю над новою програмою. На Заході від нас хочуть чути або фольк, або класику. Саме такий цікавий синтез хочу запрезентувати найближчим часом у Польші та Франції.

– Якщо ми вже заговорили про іноземні обрії, плануєте записати англомовний альбом?

– Нині працюю над створенням інтернаціональної платівки. До неї ввійдуть пісні англійською, французькою, українською мовами. Навіть спробую записати кілька російськомовних композицій.

– Після перемоги в “Шансі” ви відмовилися підписувати контракт з Ігорем Кондратюком. Можете назвати переваги й недоліки самопродюсування?

– Плюси в тому, що йду своїм шляхом, можливо, повільно, але впевнено. Організаторськими питаннями, звичайно, не займаюсь, але творча робота залежить тільки від мене. Вирішую сам, який мати вигляд, що говорити і співати. Щодо мінусів, уся робота значно сповільнюється. Немає тих каналів, які є у відомих продюсерів. Проте, спілкуючись із багатьма виконавцями, розумію, що йду правильним шляхом. Якби мене поставили у вузькі рамки, обмежили мою творчу свободу і змушували співати, скажімо, тільки денс, як у нас популярно, не витримав би та, напевно, взагалі не був би в шоу-бізнесі.

– Побутує думка, що шоу-бізнесу як такого в Україні немає. Є шоу, але немає бізнесу…

– Сказав би навпаки. Бізнес у нас є, комерції вистачає. Однак дуже рідко можна побачити справжнє якісне шоу за гроші, які люди готові заплатити. Нашу моду не завжди сприймають в Європі, а наш шоу-біз тим паче. В Англії, наприклад, щоб відправити когось на “Євробачення”, продюсери заздалегідь збираються і вирішують, чия кандидатура найкраща. І потім вкладають у виконавця абсолютно всі кошти й сили. У нас же кожен тягне у свій бік.

– Проблемою багатьох талановитих виконавців є відсут­ність хітів. Як добираєте репертуар?

– Поставив собі за мету якнайбільше писати самому. Багато створює мій гітарист Володимир Возняк. Деякі пісні купуємо у львівських і київських авторів. Добираю репертуар сам, ні під кого не підлаштовуюсь. У “Машины времени” є гарна пісня: “Не стоит прогибаться под изменчивый мир”. І справді, не потрібно. Люди цього не оцінять.

– А чим слухачів легше дивувати – класикою чи новизною?

– Думаю, що публіку можна вразити хорошим виконанням. Чия це буде музика: власна чи класична – неважливо. Головне – зберегти свою неповторність. Наприклад, Лучано Паваротті все життя давав концерти майже з однаковим репертуаром.

– Ви пишете музику, займаєтесь аранжуванням. А чи пробували створювати вірші?

– Деколи пишу, щоправда, дуже рідко. Написав віршів зо п’ять, вони стали текстами до пісень. Одну з таких композицій одразу ж забрали саундтреком у російський серіал “Побег из новой жизни”.

– Може, все ще попереду…

– Думаєте, в мені помер поет (сміється)? Написання пісень із текстом не є для мене ціллю. Я – музикант і насамперед надихаюся музикою.

– Як складається ваш музичний стиль? Ви любите експериментувати із жанрами. Все ще перебуваєте у творчому пошуку чи синтез жанрів вам до вподоби?

– Справді люблю різні музичні стилі. Співаю те, що хочу, що відчуває моя душа. Переважно працюю у своєму стилі. Звичайно, використовую елементи року, джазу. Думаю, через якийсь час усе згладиться і повністю кристалізується стиль Павла Табакова. Безумовно, певний пошук іще триває, але він мені подобається – і це головне. Не можу відмовитися ні від класики, ні від джазу, ні від якісної поп-музики.

– Ви є частим гостем Тижнів моди. З якими українськими дизайнерами працюєте?

– Нині працюю з Уляною Барабаш, готуємося до травневого концерту. А починав з Юстиною Могиляк, потім одягався в Мар’яни Громиш, Христини Бобкової. Буваю на всіх показах моди, що проходять й у Львові, й у Києві. Добре знаю засновників, спілкуюсь із керівництвом, торік на Lviv FashionWeek навіть виступив у ролі моделі.

– Кожен виконавець має свій сценічний образ. Ваше амплуа назвала б романтично-ліричним. Наскільки цей образ відповідає справжньому Павлові Табакову?

– За природою я людина доволі м’яка. На сцені просто показую стан своєї душі, те, що мені близьке. Якщо люди називають це романтично-ліричним, нехай буде, я не проти.

–Чим захоплюєтесь, окрім музики?

– Дитячих захоплень було багато (у дитинстві Павло мріяв стати археологом, – “Газета”). Нині збираю колекцію цікавих фільмів про видатних людей: піаністів, скрипалів, художників тощо.

– До чого зобов’язує популярність?

– Розумію, що є людиною світською, тому не можу собі всього дозволити, наприклад, мати неохайний вигляд. А якщо кажуть, що “зірки” не їздять у метро, не ходять вулицями, то це не про мене. Ось до вас на інтерв’ю пішки прийшов (сміється).

– Ви часто буваєте в Києві. Можливо, плануєте оселитися в столиці?

– Фактично живу між Львовом і Києвом. Наразі маю багато роботи в місті Лева. Куди б не їхав – у столицю чи за кордон, завжди повертаюся до Львова. Тут живе моє серце.

Розмовляла Оксана Войченко

http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2010/04/29/41196/

 
Бравіссімо!!! » Українська музика » Популярна музика » Павло Табаков
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz